Kais tõusis taas poodiumi kõrgeimale astmele ja sõitis koondisega Austriasse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kaur Erik Kais.
Kaur Erik Kais. Foto: Gertrud Alatare/volley.ee

Nädalavahetusel mängiti Kakumäel rannavolle suvetuuri viies etapp. Teist etappi järjest teenisid esikoha pärnakas Kaur Erik Kais ja tema paariline Rasmus Meius.

Noored võrkpallurid võitsid poolfinaali Kaspar Pomerantsi ja Rauno Tamme vastu 2:0 (21:17, 21:19). Teisest paarist edenesid finaali Urmas Piik ja Siim Ennemuist ning nõnda nägi teist etappi järjest samade duode esikohaheitlust. Seekordki jäi peale Eesti noorte esipaar, kes võitis numbritega 2:1 (14:21, 21:18, 15:13).

Nüüd on Kais ja Meius juba Austrias, kui esindavad 2.–7. augustini Eestit Euroopa Rahvuste karika turniiril. Uuel võistlusel kuuluvad Maarjamaa rivistusse veel Kusti Nõlvak, Mart Tiisaar ja Dmitri Korotkov.

Kaur Erik Kais ja Rasmus Meius.
Kaur Erik Kais ja Rasmus Meius. Foto: Gertrud Alatare/Volley.ee

"Kusti ja Mart on olnud tänavu väga heas hoos. Kaur ja Rasmus pole MK-sarja tasemel mänginud, Dima on teinud kaasa ühel etapil. Meie esipaar on kõrgel tasemel, kolm järgmist meest aga siiski veidi nõrgemad, sest neil puuduvad selliste mängude kogemused. Ootan huviga, mida just meie nooremad poisid seal suudavad, sest mänguliselt peaks vorm olema korralik," kommenteeris Eesti rannavollekoondise pärnakast peatreener Rivo Vesik võrkpalliliidule.

Turniirile pääsesid vaid kaheksa tugevamat Vana Maailma riiki. Koondiste omavaheline paremus selgub kahemängulistes minimatšides, vajadusel otsustab kuldne geim. Enne igat lahingut võib koosseise muuta.

"Ses mõttes on see süsteem väga põnev. Alagrupist edasi võiks saada ikka, Kusti ja Mardi jaoks on kõik vastased võidetavad. Palju oleneb sellest, kuidas mängivad nooremad mehed," rääkis Vesik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles