Jaanson oli MMil 13.

Märt Pilme
, reporter
Copy
Greta Jaanson.
Greta Jaanson. Foto: Fred Killing/Eesti Sõudeliit

Põhja-Itaalias Vareses selgitati U19 ja U23 vanuseklassi maailmameistrid.

U23 eaklassis leidis pärnakaid kahest paadist: Greta Jaanson (Pärnu SK) võistles ühesel ja Berit Alttoa oli poiste kaheksapaadis roolija. Esiti pidid paarisaerulisel neljapaadil haarama aerud ka Rachel Kõllo (SAK Tartu), Annabel Aron (Pärnu SK), Grete Alttoa (Pärnu SK Kalev) ja Helene Dimitrijev (Viljandi SK), ent kuna tiimi paar liiget haigestusid, starti ei mindud.

Jaansonil oli 19 rivaali. Eelsõidus oli pärnulanna nelja sportlase hulgas kolmas ega pääsenud otse poolfinaali ehk 12 hulka. Vahesõiduski ei õnnestunud lunastada pääset heitlemaks kõrgematele kohtadele. Nii sõudis Jaanson C-finaalis, mille võitis. Lõpuprotokolli märgiti 22aastasele USAs tudeerivale suvepealinlasele 13. koht. Poiste kaheksapaat ühes Alttoaga pidi leppima viimase ehk 12. kohaga.

Mihkel Leppik valiti 1989. ja 1990. aastal Eesti parimaks treeneriks. Tema õpilased olid näiteks Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson.
Mihkel Leppik valiti 1989. ja 1990. aastal Eesti parimaks treeneriks. Tema õpilased olid näiteks Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson. Foto: Urmas Luik

Laupäeval toimus Pärnus esimest korda sõudekorüfee Mihkel Leppiku mälestusregatt. Mullu lahkunud legendaarset treenerit ja Eesti sõudeelu üht käilakuju meenutati esmalt sprindiformaadis võistlusega. Meestest teenis esikoha Rio olümpiapronks Andrei Jämsä ja naistest tallinlanna Liisa-Marie Lääne.

Päeva viimases sõidus – segakoosseisuliste üksikaeruliste neljapaatide finaalis – näitas kiireimat minekut korraldaja Pärnu sõudeklubi esimene koosseis Kelli Järvoja, Grit Lelle, Martin Rahuoja ja Margus Kodasma.

Terve päeva oli avatud Rääma sõudjate kogukonnakohvik, mis kogus raha sealsete noorsportlaste paadifondi. Õhtu jätkus Rääma klubi uues hoones, kuhu oli üles seatud kirgliku hobifotograafina tuntud Leppiku fotonäitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles