suvesöök Punane sõstar asendab sidrunit

Sirle Matt
, reporter
Copy
Punased sõstrad ja küpsetatud kala.
Punased sõstrad ja küpsetatud kala. Foto: Shutterstock

Paljudele inimestele punased sõstrad ei meeldi, sest mekivad liialt hapult. Marjad jäävad koduaias põõsa külge, lindudele söögiks, sest ei osata nendega midagi ette võtta. Ilusatest sõstramarjadest on aga võimalik mõndagi põnevat ja kasulikku valmistada.

Evari Tšetsinile, kes peab Kosmonautika puhkekeskuses kohvikut Kocmoc, on punased sõstrad lemmikmarjad, sest on samal ajal hapud ja magusad. “Kobaras on ilusad,” täiendab ta.

Neid kauneid punaseid marju kasutab ta aeg-ajalt kala küpsetamisel sidruni asemel. Ta on teinud sõstardest ja maitseainetest pasta, millega kala sisse määrinud. Tooreid marju uhmerdades võib isegi seemned sisse jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles