FOTOD ⟩ Tattar võitis kümnenda Eesti meistritiitli, 17aastane pärnakas oli sadakonna mehe seas pronksil

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti esinumber Kristin Tattar teenis Elvas kindla esikoha.
Eesti esinumber Kristin Tattar teenis Elvas kindla esikoha. Foto: Eesti Discgolfi Liit

Pärnu kettagolfarid tõestasid Eesti suvistel meistrivõistlustel, et kuuluvad riigi teravaimasse tippu.

Elva kettagolfipargis võistles 20 naist. Nelja ringi järel krooniti kindlaks võitjaks Kristin Tattar, kes läbis 72 korvi 264 viskega (0). Hõbeda teenis Kaidi Allsalu (+24) ja pronksi Keiti Tätte (+31).

See oli maailma tippu kuuluvale pärnakale kümnes individuaalne Eesti meistritiitel – kuus neist on tulnud suviselt ja neli talviselt tšempionaadilt. Sel suvel õlamure tõttu mitmelt suurvõistluselt eemale jäänud Tattar sõidab nüüd uuesti USAsse võistlusturneele. 

“Pärast võistluspausi oli suurepärane rajal tagasi olla,” kirjutas Tattar oma fännilehele. “Väga stabiilne mängimine tõi mulle võidu. Ootan juba USA võistlusi. Mu õla seis on parem kui juuli alguses, aga pean siiani olema väga ettevaatlik, kui palju ma viskan ja mida teen. Loodetavasti läheb kõik plaanipäraselt ja ma suudan hooaja oktoobris lõpetada.”

Meeste avatud divisjonis oli Elvas 96 spordisõpra. Teiste hulgas ka 17aastane pärnakas Mathias Villota, kes lõpetas avapäeva kaheksandana, ent tõusis teise ringi lõpuks esikolmikusse. 

Mathias Villota (paremal).
Mathias Villota (paremal). Foto: Eesti discgolfi liit

Kui neli ringi läbi, oli selge vaid see, et kulla teenis Rasmus Metsamaa (–30). Eesti jalgpalli kõrgliigaski mängiva Villota ja Silver Koni nime tagant leidis võrdse tulemuse –24. Nõnda ootas ees ümbermängimine: viimaks teenis hõbeda Koni ja Villota oli pronksil. Silver Lätt saavutas seitmenda koha (–14).

Raimo Kimmel.
Raimo Kimmel. Foto: Margit Kurvits

Üle 40aastasi seeniore kogunes meistrivõistlustele 44. Mitmekordne Eesti tšempion Raimo Kimmel oli avapäeva järel küll liider, ent pidi viimaks parima pärnumaalasena leppima seitsmenda kohaga (+13). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles