Egon Kaur tegi Soome MM-rallil ilusa etteaste: Tunne on hea!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egon Kaur ja Silver Simm teenisid Soomes kolmanda koha.
Egon Kaur ja Silver Simm teenisid Soomes kolmanda koha. Foto: Henri Vuorinen

Eestlastele kujunes Soome MM-ralli edukaks: kui Ott Tänak ja Martin Järveoja teenisid tippkonkurentsis esikoha, siis WRC2 klassis tõusid poodiumi kolmandale astmele Egon Kaur ja Silver Simm.

Volkswagen Polo GTIga kihutavad pärnakad lõpetasid reedese võistluspäeva 15 ekipaaži hulgas viiendana. Laupäeval kaks konkurenti katkestasid ja siinsed autosportlased tõusid hoobilt kolmandaks.

Viimasel võistluspäeval hingas Hyundail sõitnud Hayden Paddon küll eestlastele kuklasse, ent Kaur ja Simm suutsid R5-masinate hulgas pjedestaaliväärilist kohta hoida. 23 kiiruskatse tulemusena edestati uusmeremaalasi 11 sekundiga.

WRC2 klassis jäid ettepoole vaid kodurajal sõitnud soomlased: võitjale Teemu Suninenile kaotasid pärnakad kahe minutiga ning Emil Lindholmile minuti ja 53 sekundiga.

Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

“Tunne on hea!” rõõmustas Kaur vahetult pärast lõpujoont. “Meil oli siin kaks eesmärki. Esiteks sõita ilma vigadeta – sellega saime hakkama. Teiseks hoida esimeste meestega tempot, sellega on veel vaja tulevikus tööd teha. Suur tänu Markku Rautiole ja kogu tiimile, kelleta me siin ei oleks!”

Üldarvestuses teenisid pärnakad 43 ekipaaži hulgas 11. resultaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles