Kohalik raudmees tõusis Tallinna Ironmanil poodiumile

Märt Pilme
, reporter
Copy
Märt Lääts.
Märt Lääts. Foto: Erakogu

Märt Lääts saavutas Tallinna Ironmani täispikal triatlonil 60–64aastaste meeste hulgas hõbemedali.

Võistlus algas 3,8kilomeetrise ujumisega Harku järves, jätkus 180,2 kilomeetri pikkuse rattadistantsiga ja lõppes jooksumaratoniga.

60aastane pärnakas kroolis tund ja 12 minutit, pedaalis viis tundi ja 13 minutit ning jooksis lõpetuseks 42,2 kilomeetrit nelja tunni ja 50 minutiga. Koos vahetusalades askeldamisega mõõdeti Läätse koguajaks 11:25.55.

60–64aastaseid raudmehi tuli starti 15 ja Lääts oli ainus eestlane. Kulla teenis sakslane Volker Sonnenburg (10:35.32) ja pronksi belglane Rene Delbaere (12:23.17).

"Esikohast jäi seekord päris palju puudu, aga poodiumikoha järele ma läksin ja see ka sündis. Ujumise ja rattaga võib rahule jääda, aga jooksujalga praegu pole. Jooksma hakates olin 14 minutiga liider, esimesel ringil oli tunne päris hea ja tempo paras. Siis hakkas langus: lihtsalt ei jõua, jalad ei liigu. Aga üldiselt olen rahul, mis siin ikka viriseda," tunnistas Lääts, kes hoiab praegu maailma jooksvas edetabelis omaealiste hulgas kolmandat kohta. "Et kõrgemale tõusta, peaksin sel aastal ühe täispika veel tegema, mida aga ilmselgelt ei juhtu – nii raudne ma ka ei ole!"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles