Pärnakas krooniti Suurbritannia meistriks

Joel Kukk
Copy
Harri Kullas kindlustas endale enne viimast osavõistlust Suurbritannia meistritiitli.
Harri Kullas kindlustas endale enne viimast osavõistlust Suurbritannia meistritiitli. Foto: MX Mania

Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas võitis Inglismaal Hawkstone Parki rajal Briti meistrivõistluste MX Nationali viiendal etapil esikoha ja kindlustas endale juba enne viimast osavõistlust MX1 klassis sarja võidu.

Hommikuses kvalifikatsioonis neljanda aja välja sõitnud Kullas tegi esimeses võistlussõidus suurepärase stardi. Juba avaringil liidrikoha haaranud pärnakas suurendas oma edumaa lähimate jälitajate ees turvaliseks ja tuiskas uhkes üksinduses esimesena finišisse.

Kullase klubikaaslane, MX2 klassis võistlev Jörgen-Matthias Talviku parandas ring-ringilt oma positsiooni ja kerkis üldarvestuses teisele kohale. Meie meeste seljataga lõpetas sõidu kolmandana Brad Todd.

Esmapilgul tundus asi hull, kuid õnneks jäid kõik luud terveks ja usun, et saan väikese taastumise järel hooaega jätkata.

 

Jörgen-Matthias Talviku

Teiseski sõidus pani Kullas oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Poolel võistlusmaal kolmandale kohale jõudnud Talviku eksis hüppel ja elas üle hirmuäratava kukkumise. Teise koha võttis eestlase järel lõpuks Josh Gilbert ja kolmas oli Petar Petrov. 

“Esmapilgul tundus asi hull, kuid õnneks jäid kõik luud terveks ja usun, et saan väikese taastumise järel hooaega jätkata,” kommenteeris noor pärnakas äpardust.

Etapi kokkuvõttes järgnesid 50 punkti kogunud Kullasele Todd 40 ja Petrov 35 silmaga. Talviku oli avasõidust teenitud punktidega MX2 klassis päeva kokkuvõttes kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles