Eesti sõudenelik jõudis EMil 12 hulka

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat ei pääsenud otse poolfinaali.
Eesti paarisaeruline neljapaat ei pääsenud otse poolfinaali. Foto: PHILIPP SCHMIDLI

Saksamaal Münchenis alanud sõudmise Euroopa meistrivõistlustel ei pääsenud ükski Eesti paatkond otse poolfinaali.

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Johann Poolak (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK), Allar Raja (Pärnu SK Kalev) ja Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia) pidi teises eelsõidus leppima viie koondise hulgas neljanda kohaga.

Otse poolfinaali pääsesid Poola (6.22,99), Šveits (+4,60) ja Leedu (+6.96). Eesti kaotas Poolale 18,65 ja Norra 23,27 sekundiga. Kokku toimus kolm eelsõitu, poolfinaali pääsesid veel Itaalia, Suurbritannia, Prantsusmaa, Rumeenia, Tšehhi ja Belgia.

Eesti läks poolfinaali kohta püüdma vahesõidus, kus maarjamaalaste konkurendid olid Norra, Ukraina, Holland ja Rootsi. Poolfinaali pääses neist kolm paremat.

Eesti oli vahesõidus Hollandi (6.13,45) järel teine (+1,42) ja viimasena jõudis 12 hulka Ukraina (+1.55).

“Tegime endale päris palju tööd juurde,” ütles Endrekson sõudeliidu vahendusel ja tõdes, et nelik pole vastutuules sõites koostööd veel klappima saanud. Selle arvelt tuleb tähtsates sõitudes korralikult lõivu maksta.

“Tänagi ei saanud avasõidus korrektselt tõmbesse ja sellistes tingimustes on see meile komistuskivi,” rääkis kahekordne olümpiamedalist ja lisas, et nelik tundis end vahesõidus hoopis paremini. “See oli teisest puust minek: ehkki vastutuult jagus, saime sõidu klappima.”

Kas sellisel tasemel sõit võiks Eesti mehed ka finaali upitada? “Jah, arvan küll, et oleme selleks võimelised,” Endrekson.

Eesti stardib poolfinaalis homme kell 12.45 kuuendalt rajalt, vastasteks Prantsusmaa, Šveits, Itaalia, Tšehhi ja Belgia. Medalisõitu jõuab kolm esimest. Kuus minutit varem algavas esimeses poolfinaalis lähevad vastamisi Ukraina, Leedu, Rumeenia, Poola, Suurbritannia ja Holland.

Meeste ühepaadil asus Kaspar Taimsoo asemel võistlustulle Andrei Jämsä (Pärnu SK), kes ühtlasi on neljase varumees. Rio olümpia pronksmedalist pidi eelsõidus leppima nelja sõudja hulgas viimase kohaga ja püüab poolfinaali piletit vahesõidus, mis korraldatakse reedel kell 11.36.

Eesti kergekaalu paarisaeru kahepaadil sõitnud Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu) pidid samuti leppima eelsõidus viimase kohaga. Vahesõit toimub homme kell 11.18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles