Galerii Tiido-Tiiu talu pere paneb purki kõik, mis aiast ja merest välja võlutakse

Copy

Lindi külateel seisab hoidiseid ja kala lubav viit, millel silm vägisi pidama jääb. Pilku kaugemale suunates kõrgub maakivivundamendil palkmaja naabruses klaaskapp, milles korruste kaupa värvilisi purke.

Tiido-Tiiu talu perenaine Tiiu Sommer lõikus külaliste saabudes väliköögis rabarberit ja selgitas, et viljast ei valmi kook, vaid näts. Rabarberinäts. 

Et olime visiidist ette teatanud, võttis maist novembrini Lindi külas elav perenaine meid vastu kaetud kohvilauaga, mille krooniks hõrk vaarikatega dekoreeritud kook. Võtsime istet kalavõrkudega ehitud aidaseina varjus, kus tuleval aastal kava järgi avatakse suvekohvik.

Võõrustaja sõnutsi õppis ta mekkimist ootava Brita koogi tegemise selgeks alles hiljuti. “Hiiumaal koolis. Tavaliselt ma teen Napoleoni kooki, jube mäsu on sellega, jookse puu otsa,” naeris Sommer, kes saarel käis väikesadamate spetsialisti ametisaladusi omandamas. Perenaisel on käpas ka porgandi- ja pisarakook ning tiramisu. “Kõigiga on õudselt jamamist, Britaga on palju lihtsam,” kiitis Sommer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles