LISATUD VIDEOD ⟩ Keskkond oli üliloominguline, lapsed pühendunud rahvamuusikale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Laste ja noorte rahvamuusikalaager päädis Häädemeeste seltsimajas täispika kontserdiga, kus kanti ette kõik õpitud lood.
Laste ja noorte rahvamuusikalaager päädis Häädemeeste seltsimajas täispika kontserdiga, kus kanti ette kõik õpitud lood. Foto: Erakogu

Kui Kihnus on Metsamaa pärimustalu pillilaager kujunenud viiuli- ja akordioni-, aga ka kitarri- ja lõõtsamänguoskuse ning saarega seotud muusika ülalhoidjaks, on ka Häädemeestel oma rahvamuusikalaager, kuhu lapsed ja noored – seekord Tallinnast, Jõgevalt, Kiviõlist, Pärnust, Sindist ja Pärnu-Jaagupist – ühiseks musitseerimiseks suviti kokku sõidavad.

Laste ja noorte rahvamuusikalaagrit veavad eest õed Margrit Kits ja Reine Niin ning õpetajatest on 16 aastaga moodustunud armas sõpruskond, kes igal aastal ootab seda aega, mil laste silmad särama panna.

Juba tosin aastat on siin viiulimängu õpetanud Kristi Alas, kannelt, harfi ja mandoliini Kaarin Aamer, akordioni Eha Niglas. Ansambli- ja poistelaulu õpetasid tänavu Sten Aamer ja Romet Allingu, kes on selle laagri vilistlased, ning laulude õpitoas ja tüdrukute laulu õed Kätlin ja Mirjam Kits, kes on laagris osalenud kõigil 16 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles