Vägev: sõudenelik murdis EMi finaali!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti sõudenelik jõudis Vana Maailma kuue parema sekka. 
Eesti sõudenelik jõudis Vana Maailma kuue parema sekka. Foto: PHILIPP SCHMIDLI

Saksamaal Münchenis sõudmise Euroopa meistrivõistlustel tegi Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Johann Poolak (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK), Allar Raja (Pärnu SK Kalev) ja Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia) poolfinaalis vinge etteaste ja jõudis medalisõitu.

Eestlased pingutasid poolfinaalis, kus vastasteks olid Prantsusmaa, Šveits, Itaalia, Tšehhi ja Belgia. Medalisõitu pääses neist kolm paremat.

Eestlased olid poolel maal viiendad, aga edasiviiv kolmas koht oli vaid sekundi kaugusel. Sealt edasi liiguti tõusvas joones ja 1500 meetri peal oldi juba kolmandad.

Sõidu võitis kindlalt Itaalia (6.19,69), teine oli Prantsusmaa (+2,43) ja kolmas Eesti (+2,84). Homse B-finaaliga peavad leppima Šveits (+5,17), Tšehhi (+5,41) ja Belgia (+11,78).

Teisest poolfinaalist pääsesid homsesse finaali Poola, Rumeenia ja Suurbritannia. B-finaalis hakkavad sõudma Ukraina, Leedu ja Holland.

“Arvestades, et neljane pidi eile startima kaks korda, tegid nad poolfinaalis hea sõidu,” rääkis sõudeliidule koondise peatreener Veikko Sinisalo, kelle sõnutsi on medal võimalik, ent selleni jõudmine nõudvat “väga erilist” pingutust.

Meeste ühepaadil oli vanameister Andrei Jämsä (Pärnu SK) vahesõidus võistlejaterivi lõpus ja jätkab EMi poolfinaalis, kus selgitatakse välja, kes sõidavad C- ja D-finaalis.

“Andrei startis kenasti, ent lõi 700 meetri kandis aeru vastu poid ja kaotas rütmi kogu ülejäänud võistluseks,” ütles treener.

Eesti kergekaalu paarisaeru kahepaadil sõitnud Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu) olid vahesõidus viie duo hulgas neljandad ja lõpetavad võistluse B-finaalis, kus jagatakse välja kohad 7.–12.

“Kahene näitas end avapäevaga võrreldes paremast küljest, ehkki tuleb möönda, et vahe esimese otsa meestega oli suur,” rääkis Sinisalo, avaldades lootust, et B-finaalis teevad hoolealused ilusat sõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles