Suvepealinna unetud kogunevad jõekaldale lustima

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Pärnakate seas armastatud Augustiunetus ootab tänavugi jõe äärde mõnusat suveõhtut veetma.
Pärnakate seas armastatud Augustiunetus ootab tänavugi jõe äärde mõnusat suveõhtut veetma. Foto: Jüri Looring

Tosin aastat tagasi supelsakste lahkumise järel kohalikku kogukonda sumedal suveõhtul ühiselt rõõmustama ja aega veetma kutsunud linna- ja loomefestival Augustiunetus pakub uusi elamusi juba sel nädalavahetusel. Festival osutus algusest peale sedavõrd populaarseks, et Pärnusse tullakse sel augustiõhtul mõnusalt aega veetma pea kõikjalt Eestist.

Tänavu 11. korda toimuv Augustiunetus on festivalipaigana katsetanud aegade jooksul linnaruumis eri kohti. Sel korral tuleb festival aga samas kus mullugi ehk kesklinnas jõe ääres ning muuseumi ja kontserdimaja ees.

Algusaastatest festivali korraldamise eest hea seisnud Gea Kammeri ja Eleka Rugam-Rebase jutu järgi ongi nende missioon olnud avastada linnaruumis piirkondi, mis vääriksid senisest rohkem tähelepanu ja elavdamist. “Ja meie meelest on tore, kui kohalikud entusiastid teatepulga üle võtavad. Nagu on juhtunud näiteks Supeluse tänaval, mis suveks on autoliiklusele kinni pandud, kus toimub aastalaat ja palju muud. Või Kuninga tänav vanalinnas,” selgitas Kammer. “Ja nüüd siis jõeäär, kus juba on tekkinud uued kohvikud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles