Teist korda tulev Pärnu kirjandusfestival toob melu Koidula parki

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Korraldajad soovivad Pärnu kirjandusfestivalist luua linna iga-aastase traditsiooni, mis toob augustis lugemishuvilised nii lähemalt kui kaugemalt Koidula parki.
Korraldajad soovivad Pärnu kirjandusfestivalist luua linna iga-aastase traditsiooni, mis toob augustis lugemishuvilised nii lähemalt kui kaugemalt Koidula parki. Foto: Merle Jantson

Mis täpselt Pärnu Koidula pargis pühapäeval sündima hakkab, ei oska ette arvatagi. Sotsiaalmeediapostitusi muudkui potsatab arvutiekraanile, jagades vihjeid, kohtumistel osalevate kirjanike nimedest on pilt silme ees juba kirju ja vähemalt selle järgi tõotab põnev päev tulla.

Korraldaja Merle Jantsoni kinnitusel on sümboolsed mööbliesemed – kirjutuslauadki – juba pargipuude all ootel ning ta loetleb, millise neist on annetanud perekond Avandi ja millise Laine Mägi tantsukool ja millise perekond Kirsi.

Koidula park jagatakse sel päeval sümboolselt sektoriteks, need hakkavad kandma nimesid, nagu “Pärnu loeb!” ehk Pärnu kirjanduse ala, “Keel loeb!” ehk murdekeelte ala, “Laps loeb!” ja “Noor loeb!” (veavad Sütevaka vilistlased), “Vaata sõna!”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles