Pärnumaa laste lemmik on Nöbinina

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa lapsed valisid oma suurimaks lemmikuks Kristiina Kassi kirjutatud ja Heiki Ernitsa illustreeritud “Nõianeiu Nöbinina”, millest hiljuti valmis ka telelavastus.

Lemmikraamatuid valiti Nukitsa konkursil, kus teisele kohale tuli pärnakas Urvi Grossfeldti kirjutatud “Mai tänava hiired”, mille pildid joonistas Anni Mäger.

„Parimal juhul toetab lasteraamatu pildikeel sõbralikult sõnasisu ja lükkab käima lugeja mõtted. Vaistlikult on sellest aru saanud lapsedki, sest esimesele ja teisele kohale tulnud raamatud olid lugejatele meeltmööda nii kirjaniku- kui kunstnikutöö poolest,“ kommenteeris Pärnu keskraamatukogu lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker.

Pärnumaa laste lemmikkirjanik number kolm on Piret Raud oma lõbusa koolilooga “Tobias ja teine B”. Kolmanda koha kunstnikuks tuli maalaste suur lemmik Ott Vallik, kes on joonistanud pildid Aidi Valliku raamatule “Mina, kana, lehm ja kratt”.

Kas Pärnumaa laste hääletustulemused kogu Eesti laste maitsega kokku langevad, saab selgeks 14. aprillil Tallinnas, kui konkursi võitnud kirjanikule ja kunstnikule pronksist Nukitsa kujud kingitakse.

Pärnumaal valis oma lemmikraamatut ligi pool tuhat last. „Nukitsa“ konkursil oli valida pea 200 raamatu vahel.

Eesti lastekirjanduse keskuse algatatud Nukitsa konkurss toimub kahe aasta tagant raamatukoguhoidjate, õpetajate, lastevanemate ja raamatutest rõõmu tundvate laste koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles