Häirekeskus jättis Via Baltical põdraga kokku põrganud pere hätta

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Loom lendas sõiduki Mercedes-Benz Vito esiklaasi. Auto sai kannatada, kütust lekkis teele, ent abiväge perele ei saadetud.
Loom lendas sõiduki Mercedes-Benz Vito esiklaasi. Auto sai kannatada, kütust lekkis teele, ent abiväge perele ei saadetud. Foto: Lauri Viikna

“Surnud põder vedeleb teeveerel, šokis lapsed nutavad, auto takistab keset teed liiklust,” meenutas Tivoli tuuri eestvedaja Lauri Viikna läinud öösel Tallinna–Pärnu maanteel juhtunud õnnetust. Ootamatult oli teele jooksnud metsloom.

Autos viibijad helistasid korduvalt häirekeskusesse, paludes kohapeale politseipatrulli liikluse reguleerimiseks, paraku ei jõudnud abi õnnetuspaigale. Tagantjärele tunnistas häirekeskus, et päästekorraldaja eksis ja pidanuks väljakutsesse tõsisemalt suhtuma.

Õnnetus juhtus öösel kella 1.40 aegu Pärnumaal Enge külas. Viikna rääkis, et sõitis lubatud kiirusega ja pere oli pärast pikka autoreisi teel koju. Kõik toimus sekundi murdosa jooksul, kui põder ette kargas. “Õnneks oli mul nii hea reaktsioon, et suutsin kohe hoo maha pidurdada,” sõnas Viikna.

Loom lendas Mercedes-Benz Vito esiklaasi. Auto sai kannatada, kütust lekkis teele.

Õnnetuse ajal oli autos kuus inimest, nende seas kuue- ja seitsmeaastane laps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles