SUUR PILDIGALERII ⟩ Uhla–Rotiküla elamusjooksu võitsid Roman Fosti ja Anu Piiroja ehk Kuidas me jälle ninali käisime

Copy

Viis päeva pärast Euroopa meistrivõistluste maratonidistantsi oli suvepealinlane Roman Fosti stardis juba kodukandi Uhla–Rotiküla elamusjooksul.

10,64kilomeetrine jooksurada kulges mööda mereäärt Uulu staadionilt Raeküla omale ja Eesti taasiseseisvumispäeval sai võrdselt tallata nii asfalti kui pehmel pinnasel metsakoridore. Enim elamusi pakkus ligemale paarikilomeetrine tõusude-langustega-kurvidega lõik, kus lipates tuli hoolega jälgida, et mõni puujuurikas varba taha ei jääks. Aga jäi! Matsu ja maaühenduse korraldasid nii võidumees kui siinkirjutaja.

See, et favoriit seitsmenda elamusjooksu võidab, oli selge juba enne keskpäeva, mil legendaarne sporditegelane Priit Neeme andis Uulu areenilt lähte ja hüüdis ergutavalt: "Marss!"

Siiski anti külje maha pannud favoriidile lahing. Kui nädala esimesel päeval Müncheni EMil 42,2kilomeetrit läbinud maratonimehele mõõdeti seekord 37.30, siis järgmised mehed nägid Uku puiesteel ehk 500meetrisel lõpusirgel veel 39aastase olümplase kukalt.

Muide, Fosti polnud ainus sportlane, kes Eestit olümpiamängudel esindanud ja nüüd Pärnumaa 27kraadises kerge tuulega leitsakus pingutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles