Pärnu kettagolfar krooniti maailmameistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Mathias Villota.
Mathias Villota. Foto: Gediminas Savickis

Täna lõppes Horvaatias kettagolfi võistkondlik MM, kus Eesti koondis teenis esikoha. 

Eesti koondisse kuulus üheksa sportlast ja suvepealinlasi esindas 17aastane Mathias Villota. Maailmameistriks tulid ka Rasmus Metsamaa, Henar Ruudna, Mauri Villmann, Kaidi Allsalu, Kristi Unt, Anneli Tõugjas-Männiste, Kristjan Solodov ja Marko Narits. 

Koondistevahelised heitlused toimusid minimatšidena, kus iga riik pani välja kuus sportlast: kaks üksik- ja kaks paarismängus. Eestlased roteerisid kõiki mängijaid võrdselt. Võistlus toimus matchplay-formaadis.

Mathias Villota (vasakul) tuli Eesti koondisega maailmameistriks.
Mathias Villota (vasakul) tuli Eesti koondisega maailmameistriks. Foto: Discgolfiliit.ee

MMil võttis mõõtu 26 koondist, kes jaotati nelja alagruppi. Eesti tuli enda omas Austraalia ja Tšehhi ees esikohale. Sõelmängudes teeniti ülekaalukad võidud: poolfinaalis alistati 7:1 Kanada ja finaalis 8:0 Tšehhi. Kullalahingus lennutas Villota kettaid ühes Allsaluga paarismängus, mis võideti 4:1. 

Pronksi teenis Kanada ja Soome pidi leppima neljanda kohaga.

Seejuures ei kuulunud Eesti koondisse meie tipud Kristin Tattar, Keiti Tätte, Silver Lätt ja Albert Tamm, kes tuuritavad USA profivõistlustel. Paljud tipud olid puudu ka USA-l ja Soomel, kes muidu esirinnas.

“Meie suurim tugevus oli väga hästi komplekteeritud võistkond,” ütles eestlaste kapten Siim Ühtid. “Sellise võistkonna kapten on au olla.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles