Galerii Rannamängudel triumfeeris Audru

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Laupäeval võtsid Jõulumäe tervisespordikeskuses 29. Pärnumaa rannamängudel mõõtu Lääneranna, Kihnu ja Häädemeeste valla ning Audru osavalla võistkond. Ühtekokku osales palavast ilmast hoolimata ligemale 170 sportlast ja kohtunikku.

Pärnumaa spordi- ja kultuurisündmuste rohkuse kiuste selgitati Jõulumäel parimad nii pendelteatejooksus, võrkpallis, mälumängus, juhtkonna võistluses ja köieveos kui orienteerumises, kettagolfis ja eri kergejõustikualadel.

Kõige atraktiivsem võistlus oli Rannamees ja Rannanaine, kus kaheliikmelise võistkonna naisvõistleja sõitis 1,7 kilomeetrit fatbike’il ehk maastikurattal Võiste karjääri juurde, kus veetakistus tuli ületada aerulauaga. Edasi liikus teatepulk meesvõistlejale, kes pidi sama teed pidi tagasi sõitma ja rattaga võistluskeskusesse kihutama. Mõõduvõtu võitsid Häädemeestet esindanud Anneli Lihtne ja Madis Kiin.

Traditsiooniliste alade kõrval oli kavas põnev labürintorenteerumine, kus tuli õigeid punkte tuli otsida nii tervisekeskuse esisele platsile püsti pandud labürindi seest kui väljast. Asja tegi keeruliseks see, et mõni koht oli vaid ühesuunaline ja peale kiirete jalgade läks vaja väga selget ruumitaju ja kiiresti õige raja valimise oskust. Kõige osavamaks osutus Audrut esindanud Risto Kaljund, naistest oli kiireim Eliise Lepp.

Pärnumaa rannamängud toimusid juba 29. korda.
Pärnumaa rannamängud toimusid juba 29. korda. Foto: Aigi Treumuth

Spordimängud korraldas Häädemeeste valla spordirahvas, kes külalislahkelt ei krabanud võistkondlikku esikohta endale. Kõige suurema karika viis koju Rannamängude võitjaks kroonitud Audru osavalla tiim. Üldvõidu napsanud tiimi sportlased olid teistest üle pendelteatejooksus, naiste ja meeste võrkpallis, juhtkonna võistlusel, orienteerumises ja kergejõustiku üldarvestuses. 

Teiseks tulnud Häädemeeste oli edukaim võistluses Rannamees ja Rannanaine, kettagolfis ja köieveos. 

Üldkokkuvõttes saavutas kolmanda koha Lääneranna ja neljanda Kihnu vald. 

Tuleval aastal toimuvad rannamängud Kihnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles