Häädemeeste ammulaskjad tõusid MMil pjedestaalile

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti amburite võistkond (vasakult): Teet Tagapere, Merike Kahk, Maarika Atka, Rita Raud, Ain Järvesaar ja Imre Viin.
Eesti amburite võistkond (vasakult): Teet Tagapere, Merike Kahk, Maarika Atka, Rita Raud, Ain Järvesaar ja Imre Viin. Foto: Cserta Gabor

Eelmisel nädalal toimusid Ungaris Duravansànys ammulaskmise maailmameistrivõistlused, kus üheksa riigi 60 sportlase seas osales neli Häädemeeste amburite klubi esindajat. Kokku tuli Eestile viis auhinnakohta.

Eesti esinduse edukaim oli viljandlanna Merike Kahk, kes 35meetrisel distantsil saavutas kolmanda koha, lastes naisseenioride maailma tippmargi – 264 punkti. Kahki nimel on nüüd 13 maailmarekordit.

Eesti naisseenioride võistkond koosseisus Merike Kahk, Rita Raud ja Maarika Atka pälvis hõbeda ja meeste esindus, kuhu kuulusid Ain Järvesaar, Teet Tagapere ja Imre Viin, tõid koju pronksmedalid. Neist Atka, Järvesaar, Tagapere ja Viin on Häädemeeste amburite klubi liikmed.

Esimest korda oli tiitlivõistlustel kavas individuaalne ja segavõistkondade duell-laskmine. Eesti (Ain Järvesaar, Teet Tagapere ja Merike Kahk) jõudis veerandfinaali, kus tuli alla vanduda Horvaatia võistkonnale, kes hiljem teenis pronksi. Eesti teine võistkond (Rita Raud, Arvi Eek, Maarika Atka) piirdus esimese ringiga. Maailmameistriks krooniti horvaadid.

Eesti amburite liidu peasekretär Ain Järvesaar rõõmustas, et Eesti koondis oli võistlusel üks suuremaid ja tulemus kõike arvesse võttes päris hea. “Ammulaskmine ei ole küll väga populaarne,  sellegipoolest on hea meel tõdeda, et eestlased on selles maailmatasemel,” kiitis Järvesaar. “Seda näitab Kahki lastud maailmarekordki.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles