Kaks pärnakat läheb Ameerikasse Eestit esindama

Copy
Pärnu motoklubi tõusev täht Jörgen-Matthias Talviku stardib Rahvuste krossil teist korda.
 
Pärnu motoklubi tõusev täht Jörgen-Matthias Talviku stardib Rahvuste krossil teist korda.  Foto: Eric Laurijssen

Motokrossi meeskondlikel maailmameistrivõistustel Rahvuste krossil USAs Red Budi rajal esindavad Eestit Tanel Leok Sõmerpalust ning Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku Pärnu motoklubist.

Koondise liikmete valik oli tiimipealiku Martin Arumäe sõnutsi tänavu meeldivalt raske, kuna meil on palju rahvusvahelisel tasemel häid sõitjaid. “Lõpliku valiku langetamisel arvestati sportlaste viimaseid tulemusi ja kiirust nii välismaal kui Eesti tiitlivõistlustel,“ selgitas Arumäe.

Juba 20. korda Rahvuste krossil Eestit esindav Leok rääkis, et kuigi ta otsustas aasta algul tippspordist taanduda, on nüüdseks plaanid muutunud. “Tahan aus olla ja ma ei võtaks seda kutset vastu, kui mul poleks kiirust ja füüsist,” ütles Leok, lisades, et viimased võistlused tõestasid, et valik on aus. 

Teenekas krossimees juhendab lähipäevil noori Leokeid Vantaa rajal juunioride MMil ja seejärel keskendub Rahvuste krossile.

Teist aastat rahvuskoondisse arvatud Talviku tunneb uhkust, et saab taas maailma tippkrossil Eestit esindada.

“Mul on väga hea meel, et saan olla ühes meeskonnas nii kogenud sõitjatega, nagu on Tanel ja Harri, meil on tugev tiim ja olen ka ise kogemuse võrra rikkam pärast eelmise aasta esimest korda Rahvuste krossil,” ütles noor krossisõitja, kes on tänavu juba saanud võimaluse USA radadel võistelda.

Augusti algul MX1 klassis Suurbritannia meistriks pärjatud Kullas nimetas Eesti koondist supertiimiks. “Väga lahe, et meie väikeses riigis on sel aastal valikuvariante nii palju. Kuna mehed olid üsna võrdsed, siis Taneli kogemus mängis valiku juures väga suurt osa,” tõdes Pärnu motoklubi krossiäss.

Eesti rahvuskoondis debüteeris motokrossi meeskondlikel maailmameistrivõistlustel 1993. aastal Austrias. Kolmel aastal saavutasid eestlased suurte krossiriikide konkurentsis neljanda koha ja neli korda on jõutud esikuue hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles