Vaid üht värvi rõivais tennisistid võtsid mõõtu ihaldusväärse auhinna nimel

Pärnu Postimees
Copy
Nostalgilisel puureketiturniiril mängisid osalejad puureketitega.
Nostalgilisel puureketiturniiril mängisid osalejad puureketitega. Foto: MtÜ Pärnu Kesklinna Tenniseklubi

Reedel peeti Pärnus traditsiooniline puureketiturniir, mis sel aastal pühendati peagi toimuvale Tallinn Open WTA 250 turniirile.

Puureketi paarismänguturniir sai alguse 2010. aastal Augustiunetuse festivali raames. Kui paaril aastal on turniir suure vihma tõttu ära jäänud, siis tänavu ilmataat vingerpussi ei mänginud ja suvesoojus tõi kohale rohkelt osalejaid ja pealtvaatajatajaid.

Nostalgiahõngulise turniiri eripärana pidid kõik osalejad võistlema puureketiga. Omad kriteeriumid kehtisid riietuse puhulgi, mis pidi olema valge ja soovitavalt 1930. aastate stiilis. 

Viimasel kahel aastal on võitjad karika asemel auhinnaks saanud puureketi. Peale rikkaliku auhinnalaua oli Eesti tennise liit välja pannud eriauhinna: turniiri võitjad said priipääsmed sügisel toimuvale Tallinn Open WTA 250 turniirile.

Reedel peeti Pärnus traditsiooniline puureketiturniir.
Reedel peeti Pärnus traditsiooniline puureketiturniir. Foto: MtÜ Pärnu Kesklinna Tenniseklubi

Kokku osales 40 tennisisti, kes mängisid neljas alagrupis. Iga grupi kaks paremat paari edenesid veerandfinaali.

Turniiri parimaks paariks osutusid Aet Neering ja Kuldar Lääne, teiseks tulid Julianna Levitskaja ja Kermo Pikko ning kolmanda koha saavutasid Sofia Marlene Haug ja Vallo Peedu Lubi.

Pärast võitjate selgumist toimus heategevusliku eesmärgiga tennisemäng, mille raames koguti annetusi Ukraina laste toetuseks. Sepo Seemani kommentaaride saatel kulgenud show pakkus osalejatele ja pealtvaatajatele põneva vaatemängu, kui kohvri ja puureketiga mänginud treenerid Heggert Meier ja Sten Ranne võitsid tavaliste reketitega võistelnud Peep Vitsa ja Tarmo Kalbust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles