Pärnus alustab kooliteed rohkem lapsi kui mullu

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi avaaktus mullu Koidula pargis. Koolist ja õpetajast sõltub palju, kas õpilane hakkab tegelema teadusega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi avaaktus mullu Koidula pargis. Koolist ja õpetajast sõltub palju, kas õpilane hakkab tegelema teadusega. Foto: Jüri Looring

Tänase seisuga asub algaval õppeaastal Pärnu linna koolide 1. klassides teadmisi omandama 596 last, lõplikud andmed selguvad 10. septembriks.

Keskuslinna koolide, sealhulgas nii munitsipaal- kui erakoolides alustab tarkuse taganõudmist 463, Audru osavalla koolides 56, Paikuse osavalla koolis 68 ja Tõstamaa osavalla koolis üheksa kooliuusikut. Koolitee alustajaid on üheksa võrra rohkem kui eelmisel õppeaastal.

Kokku läheb munitsipaal-, era- ja riigikoolidesse tänase seisuga 7492 õpilast. Keskuslinna üldhariduskoolides hakkab õppima 6320, osavaldade koolides 1172 õpilast. Suuremad õpilaste arvu poolest on Pärnu Ülejõe põhikool 895 ja Mai kool 862, osavalla koolidest Paikuse põhikool 548 õppuriga.

Pärnu linna 15 lasteaeda läheb ligikaudu 2800 last.

Ukraina lapsi käib Pärnu koolides 251 ja koolieelsetes lasteasutustes 45. Suurem osa neist õpib Tammsaare koolis, järgnevad Mai, Ülejõe ja Raeküla kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles