Kurja lilled Pärnu raekojas

Leonora Palu
Copy
Janno Bergmannil (paremal) ja Toomas Arul on varasemast tihe seos ka Pärnu kultuurieluga. Viimastel aastatel on Bergmann pühendunud Vaskjala loomeresidentuurile ja Toomas Aru juhib Rae kultuurikeskust.
Janno Bergmannil (paremal) ja Toomas Arul on varasemast tihe seos ka Pärnu kultuurieluga. Viimastel aastatel on Bergmann pühendunud Vaskjala loomeresidentuurile ja Toomas Aru juhib Rae kultuurikeskust. Foto: Alar Raudoja

Sel kolmapäeval, 31. augustil, Prantsuse dekadentliku luuleklassiku Charles Baudelaire’i 155. surma-aastapäeval avati Pärnu raekojas linnagaleriis näitus “Les Fleurs du Mal”, kus on väljas kunstnik Janno Bergmanni samanimeline visuaal-poeetiline fotoinstallatsioon ja hulk Vaskjala loomeresidentuuri kunstnike foto-, graafika-, videoteoseid, skulptuure ja maale.

Bergmann on ühtlasi Vaskjala loomeresidentuuri koordinaator, tema kõrval aitas näituse Pärnusse toomisele kaasa Rae kultuurikeskuse juhataja Toomas Aru.

Vaskjala loomeresidentuur ehk Copper Leg Residency on Eesti kontekstis üks väheseid kohaliku omavalitsuse (Rae) tiiva all tegutsevaid kunstiresidentuure, mis tegutseb Vaskjala vanas koolimajas ja kuhu saavad kandideerida kunstnikud kõikjalt maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles