Lapsed õpivad päästekomandodes

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed saavad jälle külla minna päästekomandodesse.
Koolilapsed saavad jälle külla minna päästekomandodesse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tulevast nädalast ootavad päästjad üle Eesti lapsi komandodesse tuleohutusalaseid teadmisi omandama.

1.-3. klassi lapsed on oodatud oma piirkonna komandosse, et õppida ohutult käituma nii kodus kui kodust väljaspool.

„Kahe tunni jooksul annavad päästjad ja päästespetsialistid lastele ülevaate elus ettetulevatest ohuolukordadest, selgitavad õiget käitumist ja tegutsemist tulekahju korral ning mängivad läbi peamised tulekahjude tekkepõhjused,“ tutvustas päästespetsialist Kairet Kõljalg projekti olemust.

Lastele õpetatakse näitlike ohusituatsioonide kaudu, mis võib juhtuda, kui põlev tuletikk kukub kergelt tuld võtvale materjalile, nagu paber, vaip või lihtsalt põrand; kui põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele; kui toit läheb pliidil kõrbema.

Lapsed õpivad suhtlema hädaabinumbril 112 kõne vastu võtnud häirekeskuse päästekorraldajaga, saavad teadmisi suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti vajalikkuse ning käsitsemise kohta, aga tutvuvad ka päästjate eririietuse ja –tehnikaga.

Sel aastal saab tuleohutusalaseid teadmisi ligi 11 400 algklasside õpilast.

Üle-eestiline projekt „Tean tulest“ sai alguse 2008. aastal ja on mõeldud 1.-3. klassi õpilastele. Nelja aasta jooksul on  tuleohutusalase koolituse läbinud üle 35 000 lapse. Õppeprogramm tugineb põhikooli riikliku õppekava läbivale teemale „Tervis ja ohutus“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles