Galerii ⟩ Pool sajandit hariduspõldu kündnud naine on olnud nii hunt kui väike nõid

Copy

Sindi lasteaia pere tähistas eile, teadmistepäeval õppealajuhataja Reine Tänava poole sajandi pikkust tööteed. Täpselt 50 aastat tagasi toonase ametinimetusega kasvatajaks tulnud naist õnnitleti tööjuubeli puhul lillede ja tordisöömisega. Peale selle sai ta austava ülesande heisata lasteaia-aasta avaaktusel Tori valla lipp.

Tänav käib lasteaednikuna oma ema jälgedes, tema töötas Sindi lasteaias juhatajana 25 aastat. Sundi ametit valida kodunt aga ei tulnud. “Ma ei läinud ema pärast, vaid ise tahtsin, mulle meeldis lasteaias juba lapsena. Aga ema tööd ma ei ole teinudki, juhatajaametit mina ei tahtnud.”

Tänav ise läks Sindi lasteaeda kolmeaastaselt. Toona asus see kunagise Sindi kutsekooli kohal, mõlemast haridusasutusest on järel üksnes fotod. “Lapselaps küsis, kas ma dinosaurust olen näinud,” muigas 68aastane naine, kes töötajana puutus Sindi praeguse lasteaiaga kokku koolieas, kui pärast 8. klassi suvepuhkustel asendajaks käis. Ülikoolis tarkust taga ajades andis ta samuti suviti lasteaednikele puhkust. Kuni 1972. aasta 1. septembril päriselt kasvatajana tööle asus, kuid peagi sai temast metoodik.

Õppealajuhatajana käib Tänav rühmades ja vaatab, mis õpetajad teevad, aitab ja nõustab. “Minu töö on jälgida, et õpetajad oma nädalaplaani täidavad. Kui vaja, panen sarved pähe ja saba taha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles