Kristin Tattar krooniti maailmameistriks: See ei tundu päris, keegi võiks mind sellest unenäost äratada!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Kevin Huver/DGPT

Suvepealinlane Kristin Tattar võitis USAs Kansase osariigis Emporias kettagolfi maailmameistrivõistlustel kindla esikoha.

Tiitlivõistlusest võttis osa 75 naist ja viie päeva jooksul mängiti viis 18korvilist ringi. 

Tattar mängis konkurentsitult parima ava- ja neljanda päeva ning juhtis enne otsustavat ringi soomlanna Henna Blomroosi ees viie ja jänki Holyn Handley ees seitsme viskega.

Viimasel ringil ei jätnud Eesti edukaim kettagolfar midagi juhuse hooleks, kui kogus esimese üheksa rajaga kaheksa birdie’t ja suurendas oma edu veel. Konkurendid ei suutnud pärnakaga sammu pidada ja poole ringi peal oli maailmameister teada. 

Tattar läbis viimaks viis ringi 305 viskega, mis andis tulemuseks –38. 30aastase eestlanna koondreiting viie ringi peale oli üle 1000 punkti – nii suurt võimu polnud keegi varem MMil näidanud ja annab aimu, kui kõrgel tasemel Tattar kettaid lennutas. 

Hõbeda teenis Blomroos (–30) ja pronksi Handley (–25). Neljas oli Missy Gannon (–24). 

Tattari kange konkurent ja maailma üks tituleeritumaid mängijaid Paige Pierce (–22) pidi seekord leppima viienda ja kuuenda koha jagamisega, kui sama skoori mängis välja ka soomlanna Eveliina Salonen.

“Imeline tunne! See ei tundu päris, keegi võiks mind sellest unenäost äratada. See on hullumeelne,” lausus Tattar võiduintervjuus, kui oli viimase viske korvi saatnud ja talle ulatati selle spordiala hinnatuim karikas ja 11 000dollarine auhinnatšekk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles