Suur pildigalerii ⟩ Pärnumaa suurimal spordipeol lustis üle 1000 jooksusõbra, kõigile näitas kandu Tiidrek Nurme

Copy

Pärnus 22. korda toimunud kahe silla jooksu kümnekilomeetrisel põhidistantsil teenis esikoha Eesti esimaratoonar Tiidrek Nurme, kes läks konkurentidel eest neljanda kilomeetri järel ja edestas finišis järgmisi ligemale poole minutiga.

Pärast 2015. aastat teist korda kahe silla jooksu võitnud Nurme aeg oli seekord 29.33, mis tähistab uut rajarekorditki.Teisena lõpetanud Leonid Latsepov ületas lõpujoone 29.57ga. Kolmanda koha saavutas Pärnu suurima rahvaspordiürituse kuuekordne võitja, Keeniast pärit Ibrahim Mukunga Wachira, kelle resultaat oli täna 30.12.

“Minule maratoonarina on kümme kilomeetrit lühike jooks ja mulle ei ole probleem ette minna ja tempot teha. Tänagi läksin ette ja jooksin lõpuni sellises tempos, nagu mulle sobis. Esimesed neli kilomeetrit oli minuga kaasas Mukunga, aga siis jäi ta maha ja oli lõpus hoopis kolmas,” kirjeldas Nurme sündmusi jooksurajal.

Neljas kilomeeter on veidi enne Papiniidu silda. Sillale jõudnuna oli Nurme edu konkurentide ees umbes 50 meetrit, pärast silda juba sadakond.

“Kui Mukunga maha jäi, sain üksinda kerida. Sain aru, et teised mehed esikoha eest täna ei võitle,” seletas Nurme, kellele kahe silla jooks oli pärast kolme nädala tagust Müncheni EMi maratoni esimene start.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles