Taas vähemuses lõpetanud Vaprus sai tabelipõhja duellis valusa kaotuse

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond on juba 15 mängu võiduta: tabelinaabrite vastasseisus Tallinna Legioniga jäädi alla 0:1.
Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond on juba 15 mängu võiduta: tabelinaabrite vastasseisus Tallinna Legioniga jäädi alla 0:1. Foto: Elin Hein

Pärnu Vapruse vutimeeskonna võiduta seeria kärises meistriliiga kahe viimase meeskonna duellis Tallinna Legioni vastu koduväljakul 15 mänguni: vastased võitsid napilt ja Vaprus jäi ilma kapten Magnus Villotast, kelle kohtunik punase kaardiga varakult duši alla saatis.

Meistriliiga 27. vooru mängu võimalustevaese avapoolaja ohtlikema momendi eest hoolitsesid pärnakad, kui poolkaitsja Sander Sinilaiu vasakult äärelt teele saadetud karistuslöök tabas teisel minutil vastaste värava latti.

Väravateta lõppenud avapoolaja järel sai Sinilaid teise poolaja teisel minutil uue šansi, aga karistusala joonelt teele saadetud palli teekond lõppes taas värava raamistikus – ristnurgas, mitte võrgus.

Mängu ainsa värava sai kirja 57. minutil äsja vahetusest sekkunud Markus Vaherna, kes läbijooksul pääses silmitsi pärnakate puutivahi Ott Nõmmega ja veeretas palli kindamehest mööda väravasse.

78. minutil jäid pärnakad platsile kümnekesi, sest tiimi kapten Magnus Villota rammis jõuliselt vasakul äärel läbimurret üritanud Nikita Grankinit ja kohtunik Kevin Kaivoja ei kõhelnudki, kui võttis selle peale taskust punase kaarti.

Rohkem väravaid ei löödud ja nii pidi Vaprus tunnistama Legioni 1:0 paremust.

Vapruse kaitsja Uku Kõrre ütles mängujärgses intervjuus soccernet.ee-le, et tänane mäng oli viimane võimalus otsesele vastasele lähemale tõmmata, kuid kahjuks läks see luhta.

“Nüüd on jäänud kaks variant: kas asi läheb veel halvemaks või on hooaja lõpu Vaprus nii tugev, et hakkame järjest mänge võitma. Ainult see päästaks,” arvas Kõrre.

Kõrre ei lugenud valusat allajäämist siiski katastroofiks. “Katastroof on siis, kui ei ole enam teoreetilistki võimalust,” põhjendas ta.

Kõrre tunnistas, et Vapruse tiimil on kaua raske olnud, kuid meeskond pingutab, et endas sisu leida. “Käega lüüa ei anna kuidagi. Meil tuleb endast välja pigistada nii palju, kui saab, aga peame hakkama ise ära lööma ega tohi lubada lüüa endale nii lolle väravaid,” arutles ta pärast kaotust Legionile.

Vaprusel on turniiritabelis endiselt kaheksa punkti. Enne tänast mängu kahe silma kaugusel olnud Legion teenis juurde kolm ja on 13 punktiga üheksas. Kaheksandal kohal Tallinna Kalevil on 21 punkti.

Vapruse järgmine mäng tuleb laupäeval Rannastaadionil, kui külla sõidab Paide linnameeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles