Võrratu spordipidu

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Jüri Jaansoni Kahe silla jooksu kümne kilomeetri pikkusele rajale tule üle tuhande jooksja ja kõndija.
Jüri Jaansoni Kahe silla jooksu kümne kilomeetri pikkusele rajale tule üle tuhande jooksja ja kõndija. Foto: Jüri Looring

Laps käekõrval, sammusin sihipäraselt, nägu õhevil, pea kohal õhtune septembripäike, hinges ootusärevus. Kõik on uus septembrikuus.

Ei, poiss ei läinud veel kooli, ja mina enam mitte. Küll võtsin ma läinud reedel Pärnu Keskuses Jüri Jaansoni kahe silla jooksu teeninduspunktis oma elu esimese võistlusnumbri vastu nagu elevil kooliuusik aabitsa.

Ärkasin pühapäeva hommikul aegsasti. Naine keetis putru. Pere lubas mulle finišisse vastu tulla. Ütlesin, et ehk 50 minutit kuni tund pärast starti võivad nad mind pärale jõudmas näha.

”Milline võimas spordipidu! Kus ma kõik need aastad varem olen olnud?” mõtlesin juba siis, kui Akadeemia tänavale stardipaiga lähedale jõudsin. See Pärnu sümboliks saanud sügisene rahvajooks jõe kallastel toimus ju juba 22. korda.

Tunda oli erilist atmosfääri. Päike paistis. Õhk oli hiljutise kuumusega võrreldes juba võrdlemisi karge, aga õnneks polnud kahtlustki, et varsti hakkab kehal väga soe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles