Pärnu pinksimängijad tegid Balti tšempionaadil puhta töö

Märt Pilme
, reporter
Copy
Treeneri sõnutsi tekitas Madis Moos sensatsiooni.
Treeneri sõnutsi tekitas Madis Moos sensatsiooni. Foto: Meelis Heli

Viljandi võõrustas nädalavahetusel Baltikumi paremaid lauatennisiste. Kolme riigi meistrivõistlustel paistsid eriti silma just suvepealinlased.

Avapäeval võeti mõõtu meeskondlikult ja eestlased said korraldajatena välja panna kaks satsi. Tõestati, et just maarjamaalased on kõikse kõvemad: pärnaka Vallot Vainulaga mehitatud Eesti esimene tiim teenis esikoha ning Pärnu spordikooli ja lauatenniseklubi Vint-90 õpilase Madis Moosiga teine kooslus pälvis hõbemedali. Leedu oli kolmas, Läti neljas. Naiste hulgaski triumfeerisid eestlannad.

Madis Moos.
Madis Moos. Foto: Meelis Heli

Pühapäevasest meeste individuaalturniirist võttis osa 14 lauatennisisti, kes jaotati nelja rühma. Nii vanameister Vainula kui 18aastane Moos läbisid alagrupi vaid võite tunnistades. Poolfinaalis mindi aga omavahel vastamisi ja kindla, 4:0 võidu teenis kogenum.

Kaheksandat korda tuli Balti meistriks Vainula, kes tasavägises finaalis alistas lätlase Oleg Kartuzovsi 4:3 (otsustav sett 11:8). Kolmanda koha pälvis Moos, kes niisama põnevas pronksimatšis võitis kaasmaalase Stanislav Strogovi 4:3 (otsustav sett 16:14).

Vallot Vainula.
Vallot Vainula. Foto: Meelis Heli

"Moos tekitas sensatsiooni!" võttis Vindi klubi treener Andres Kudisiim oma õpilase etteasted kokku. "Hoolimata suvisest alatreenitusest oskas Madis end kokku võtta ja võita endast kõrgema reitinguga mängijaid tänu oma intelligentsile. Ta on alati silma paistnud mõistuse ja alalhoidlikusega. Olulistes matšides saab alati tema peale kindel olla. Nii seekordki: ehkki meeskondlikus jäi ta Strogovile alla, suutis ta individuaalturniiril end kokku võtta ja dramaatilise matši võita."

Meeste hulgas tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele Vallot Vainula, kolmas oli Madis Moos.
Meeste hulgas tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele Vallot Vainula, kolmas oli Madis Moos. Foto: Meeli Heli
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles