Suvepealinna krossiässad kihutasid Inglismaal mehiselt

Copy
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas pani Oxfordi rajal võidukale sarjale särava punkti.
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas pani Oxfordi rajal võidukale sarjale särava punkti. Foto: MX Mania

Pärnu motoklubi võidusõitjad Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku võitsid Briti motokrossisarja MX National viimasel etapil Oxfordi rajal esimese auhinna.

MX1-klassis juba eelviimasel etapil endale sarja võidu kindlustanud Kullas sai kvalifikatsioonis Conrad Mewse’i järel paremuselt teise ringiaja ja MX2-konkurentsis oli Talviku Dylan Walshi järel samuti teine.

Esimeses võistlussõidus haaras Kullas juba avaringil liidrikoha, kuid pärnaka kannul püsinud Mewse’il õnnestus enne lõppu meie mehest mööda saada ja esimesena finišisse tuisata. Kullas lõpetas sõidu teisena ja Tommy Searle oli kolmas. Üldarvestuses seitsmendana lõpetanud Talvikule kuulus MX2-arvestuses Elliot Banks Browne’i ja Jamie Carpenteri ees sõiduvõit.

Teises sõidus hoidis kõige parema stardi teinud Kullas Mewse’i oma selja taga lõpuni ja kolmandana sai ruudulipu Searle. Viiendana lõpetanud Talviku oli oma klassis taas parim, teise koha sai Walsh ja kolmandaks tuli Jake Nicholls.

MX1-klassis võitis etapi 47 punktiga Kullas, teise koha sai sama punktisummaga Mewse ja pjedestaali kolmandale astmele kihutas 40 silmaga Searle. MX2s kuulus kindel esikoht 50 punktiga Talvikule, järgnesid Walsh 38 ja Carpenter 35 punktiga.

MX Nationali sarja võitja Kullas kogus hooajaga 282 punkti, teiseks tuli Josh Gilbert 204 ja kolmandaks Martin Barr 186 punktiga.

Vaid kahel etapil osalenud Talviku saavutas hooaja kokkuvõttes 75 punktiga 12. koha. MX2-klassi tiitli võitis 222 punktiga Carpenter, teine oli Tom Grimshaw 211 ja kolmas Calum Mitchell 183 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles