Eesti meistrivõistluste finaaletapp ringrajal pakkus põnevaid vaatemänge

Copy
Kui mullu pärjati Supersport 300 klassis Eesti meistriks Hugo-Brent Freimann (nr 55) ja Selyn Kazakova (nr 33) teenis hõbeda ning Andre Köster (nr 67) tuli pronksile. siis tänavu polnud noormeestest Paide motoneoiule vastast ning meistritiitel tuli Järvamaale.
Kui mullu pärjati Supersport 300 klassis Eesti meistriks Hugo-Brent Freimann (nr 55) ja Selyn Kazakova (nr 33) teenis hõbeda ning Andre Köster (nr 67) tuli pronksile. siis tänavu polnud noormeestest Paide motoneoiule vastast ning meistritiitel tuli Järvamaale. Foto: Karli Saul/EMF

Pärnu Vihuri motoklubi sportlased teenisid ringrajasõidu Eesti meistri- ja karikavõistlustel hooaja kokkuvõttes tosin poodiumikohta.

"Ilm oli nädalavahetusel küll pisut jahe ja tuuline nii, et rehve oli sõitjatel keeruline soojas hoida," kõneles Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni esindaja Helen Urbanik, lisades, et  õnneks soosis osalejaid päikesepaiste ja kõigi klasside pikad stardirivid pakkusid osalejatele põnevaid võidusõite.

Aasta viimasel tsiklite võidukihutamisel Pärnus Porsche ringil oli kõige vaatemängulisem Superbike klassi sõit, kus rohkearvuline publik sai nautida World Superstock maailmameistrivõistlustel osaleva Hannes Soomeri meisterlikkust. Eeloleval nädalavahetusel Prantsusmaal jätkuval MM-etapil startiv Soomer püstitas kvalifikatsioonis 1.13,568ga Porsche ringi mootorrataste rajarekordi.

"Tegelikult tahtsin 12 sekundi sisse sõita, aga seekord ei õnnestunud," rääkis Hondal kihutav Eesti kiireim motomees, lisades, et alati on tore koduses mõnusas seltskonnas võistelda ja aidata meie sõitjatel paremat hoogu leida.

48aastane ringrajaäss Hanno Velt on 12kordne Eesti meister.
48aastane ringrajaäss Hanno Velt on 12kordne Eesti meister. Foto: Karli Saul/emf

Pühapäevases võistlussõidus läks favoriit Soomer stardist oma teed ja finišeeris uhkes üksinduses. Liidri selja taga käis põnev heitlus teise koha eest Vihuri klubi värvides kihutava Hanno Veldi ja mulluse Eesti meistri, leeduka Šarunas Pladase vahel.

"Start läks mul nahka, kartsin varastada ja jäin pisut hiljaks," nentis 48aastane Velt. "Hannes läks oma teed, mina avaldasin Pladasele sabas kogu aeg survet. Nägin, et ta kulutas ees rehvi, mina aga sõitsin säästlikult. Viis ringi enne lõppu sõitsin Pladasest mööda ja lõpetasin teisena."

Hooaja kokkuvõttes teenis väsimatu ringrajaäss  Velt oma 12. Eesti meistritiitli 101 punktiga. Hõbedale tuli Madis Vestel 86 ja pronksi pälvis Pladas 82 silmaga.

Velt tunnistas, et sõidab üsna mugavustsoonis ja liigseid riske ei võta.

"Laupäevasel testipäeval suutsin Hannese abiga oma Aprilia jõudu paremini maha suunata," paljastas Eesti meister ühe saladustest, kuidas on võimalik kõrges konkurentsis püsida.

Noorte motosportlaste Supersport 300 klassis pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma Pärnu Ülejõe põhikooli 7. klassis õppiv Hugo-Brent Freimann, kes edestas lähimat jälitajat Selyn Kazakovat finišis ligi üheksa sekundiga. Meistrivõistluste eelviimasel etapil Soomes Alastaros kukkunud ja kätt vigastanud paidelanna Kazakova suutis valule vaatamata tõrjuda kõik konkurentide katsed ja teiseks tulla ning kolmanda poodiumikoha teenis Andre Köster, kes suutis sõidu viimastel ringidel jagu saada Silvester Sarapikust ja Jan-Jüri Lehtmetsast.

Eesti meistriks krooniti taas Freimann, hõbeda teenis Kazakova ja pronksile tuli Köster. Kõik kolm võidusõitjat on Vihuri klubi treeneri Marko Rohtlaane kasvandikud.

Maailmameistrivõistluste karastusega Hannes Soomer püstitas Porsche ringil uue rajarekordi.
Maailmameistrivõistluste karastusega Hannes Soomer püstitas Porsche ringil uue rajarekordi. Foto: Karli Saul/emf

"Kartsin, et enne sõitu võetud valuvaigisti toime hakkab kaduma ja nii juhtuski, kolm ringi enne lõppu tuli otsustada, kas alla anda või lõpuni punnitada," rääkis hasartne paidelanna, kes leidis endas piisavalt sportlikku viha karm katsumus üle elada.

B1200 klassis kindlustas Pärnu etapi võiduga endale Eesti karika Jarmo Kivi, edestades vaid 1,364 sekundiga lätlast Kristaps Grietinšit ja 2,749 sekundiga leedulast Tarunas Norkunast. Hooaja kokkuvõttes tuli teiseks viimase etapi neljas mees Taavi Nahko ja kolmanda poodiumikoha hõivas pühapäeval kuuenda koha saanud Arvo Alehodžin. Kõik kolm võidusõitjat kuuluvad Vihuri tiimi.

Klassis C1200 võttis taas võidu Sander Telve, kes on tänavu alistanud konkurendid kõigil etappidel. Hõbeda vääriliselt kihutas aasta kokkuvõttes Danel Udu ja kolmandaks tuli lätlane Gatis Grozgalis.

Ajalooliste mootorrataste klassi Retro sõidu võitis Peeter Koval, järgnesid lõunanaaber Edgars Brigzne ja Andres Jaanisoo.

Lühemal ringil võistelnud kõige pisemate motomeeste klass MiniGP kuulus kaksikvõit Vihuri poistele: Eesti meistriks tuli Sander Vahtramäe, hõbeda teenis Oskar Kärgi ja pronksile tuli põhjanaaber Eetu Helminen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles