Päästjad lõhkusid vanainimese aitamiseks aknaklaasi

Karl Hütt
, reporter
Copy
Päästjad sisenesid korterisse akna kaudu.
Päästjad sisenesid korterisse akna kaudu. Foto: Tiina Oja

Täna kell 00.10 helistas päästekeskusele Vändra alevis elav 84aastane naine, kes kukkus ega suutnud enam püsti tõusta ega isegi ust avada. 

Päästjad olid sunnitud tuppa pääsemiseks aknaklaasi lõhkuma. Uks avati ja kiirabi pääses patsiendi juurde. 

Päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ega suuda enam ise püsti saada ega liikuda. “Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab,” sõnas ta.  

Seepärast on eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada. Selleks saab abi ja nõu küsida linna sotsiaalabiosakonna töötajatelt. Kukkumis- või terviserikkeriskiga inimene peaks ka kodus telefoni endaga kaasas kandma, et kukkudes võimalusel ise abi kutsuda.

Mäletatavasti käisid Vändra päästekomando päästjad alles paar päeva tagasi aitamas lukustatud ukse taga hätta sattunud eakat vändralast.

Kohe abi saamiseks

Leppige lähedase või naabriga kokku igapäevased regulaarsed suhtlusviisid. Nii saavad lähedased veenduda, et teiega on kõik korras.

Hoidke pidevalt häirenuppu või telefoni enda juures (küljes).

Vajadusel varustage kodu häiret saatva liikumisanduriga.

Andmed: päästeamet 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles