Asjatundja õpetab, kuidas toidust võimalikult palju kasulikku kätte saada

Copy
Toitumisnõustaja-koolitaja Tuuli Taimur osutab, et eestlased söövad liiga vähe köögivilju.
Toitumisnõustaja-koolitaja Tuuli Taimur osutab, et eestlased söövad liiga vähe köögivilju. Foto: Shutterstock

Toitained käituvad kohati nagu inimesed: mõnega klapime paremini kui teisega. Et organism toidust võimalikult palju kasulikku omastaks, tasub teada, mida millega ja mis kujul süüa. Seda ja miks ei tohiks toitumises moega kaasas käia ning kuidas vältida õhtuseid söömissööste, selgitab rahva­tervise akadeemia toitumis­nõustaja-koolitaja Tuuli Taimur.

Kas isude taga võib peituda mingi aine puudus? Mulle on kõrvu jäänud, et magusaisu korral tuleb kroomi süüa.

Magusaisu korral ei tasu esimese hooga rutata apteeki, vaid vaadata üle, kuidas süüakse. Magusa­isu taga võivad olla hoopis lihtsamad asjad, seesama piiramine näiteks. Jättes vahele päevaseid toidukordi, on üsna tõenäoline, et päeva teises pooles tekitab energiapuudus vajaduse kiire energia järele, mis sageli on just magus.

Tagasi üles