Lilian Promet Lapsevanemad toetaksid õpetajate palgastreiki

Lilian Promet
, Meaningful Talks juht ja lapsevanem
Copy
Õpetaja. Pilt on illustratiivne.
Õpetaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Rõõmsalt alanud kooliaasta on kiirelt tõstnud tähelepanu keskmesse Eesti ühiskonna väga tugeva valupunkti, millest ei anna mööda vaadata lapsevanematelgi. Õpetajate kehv palk, haridustöötajate läbipõlemine ja pedagoogide puudus on suurt muret tekitavad probleemid, nii leiavad nii lapsevanemad kui neid ja õpetajaid koolitava ettevõtte Meaningful Talks eestvedajad.

Septembri alguses korraldas Meaningful Talks üle 1000 lapsevanema seas küsitluse, et uurida, kui oluline on neile tugev haridussüsteem ja kas ollakse valmis astuma samme, et kool/lasteaed oleks parem keskkond nii lastele kui õpetajatele.

Selgus, et 80 protsenti vastanutest on valmis toetama õpetajate palgastreiki. 95 protsenti aga usub, et õpetajate palk on liiga madal ja seda tuleb kindlasti tõsta.

Eesti õpetajate keskmine vanus on nii kõrge, et juba õige pea lähevad paljud neist pensionile. Aga kuna palk on väike, siis uusi pedagooge peaaegu juurde ei tulegi. Kes meie lapsi siis õpetama hakkavad? Õpetajad saavad Eesti koolidest otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles