Andres Noormets: Tihti tulevad tulevikusõnumid kohale läbi teatrikunsti

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
"Teatris on võimalik paariks tunniks igapäevaelust välja astuda, oma sisemisele minale otsa vaadata ja sõnadetagusesse inforuumi lülituda. Sedakaudu saadud sõnumid on tõesed, need on konstandid pidevalt muutuvas maailmas, mis aitavadki päriselt elada," arvab lavastaja Andres Noormets.
"Teatris on võimalik paariks tunniks igapäevaelust välja astuda, oma sisemisele minale otsa vaadata ja sõnadetagusesse inforuumi lülituda. Sedakaudu saadud sõnumid on tõesed, need on konstandid pidevalt muutuvas maailmas, mis aitavadki päriselt elada," arvab lavastaja Andres Noormets. Foto: Silver Kaljula/Ugala teater

Andres Noormets oli Endlas lavastaja üheksa aastat, mõnikord näeb ta seda aega unes. Pärnust on ta ära olnud umbes sama kaua. On üsna viimane aeg seda suhet uuendada ja värskendada.

Sügisesse maagilise numbriga 2022 jääb Noormetsast kui lavastajast maha rada unenäolisse kirsiaeda. Ja komöödia, mis võib panna suure häälega nutma. Võimalus näha seitse päeva tagasi Ugalas lavaküpseks saanud Tšehhovi klassikat uues kuues avaneb oma koduteatris juba tuleva nädala algul pärnakatelgi. Ja just selsamal päeval alustab Noormets siin “Linda Vista” proovidega. Prooviperioodi Endlas ootab ta kannatamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles