Varje Tipp Abi on vaja koolis

Varje Tipp
, Pärnu abilinnapea
Copy
Kaasava hariduse valdkonda ja Pärnu õppenõustamiskeskuse teenuste parendamist on juba kaua arutatud ja analüüsitud eri huvigruppides.
Kaasava hariduse valdkonda ja Pärnu õppenõustamiskeskuse teenuste parendamist on juba kaua arutatud ja analüüsitud eri huvigruppides. Foto: Urmas Luik

15. septembril ajalehes Postimees avaldatud artiklist jääb mulje, et Pärnu lammutab tugispetsialistide süsteemi ja saadab Pärnu õppenõustamiskeskuse (ÕNK) laiali eelneva analüüsita ja eri osapooli kaasamata. Tegelikult on kaasava hariduse valdkonda ja ÕNKi teenuste parendamist kaua arutatud ja analüüsitud eri huvigruppides, kuhu on olnud kaasatud ka ÕNKi juht ja spetsialistid.

Haridusosakond korraldas 6.–22. juunini ÕNKi seire, mille tulemused tõid väga selgelt välja, et kaasava hariduse valdkond vajab muudatusi. Arutelude ja seire põhjal kujunes arusaam, et ÕNKi pakutavaid teenuseid on vaja täiendada ning sotsiaalpedagoogid ja koolipsühholoogid peavad olema seal, kus on toe vajajad ehk koolides kohapeal.

Kui koolis käib spetsialist keskuse kaudu, vastutab seaduse järgi teenuse sisu ja kvaliteedi eest kooli direktor. Tal on seda raske teha, sest ÕNKis on suur probleem tugispetsialistide kvalifikatsiooni tagamisega.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles