Superkrossi hooaeg lõppes võidukihutamisega ringrajal

Joel Kukk
Copy
Sander Roosimaa pani edukale hooajale särava punkti, võites esikoha nii esiveoliste klassis kui superfinaalis.
Sander Roosimaa pani edukale hooajale särava punkti, võites esikoha nii esiveoliste klassis kui superfinaalis. Foto: Pille Russi

Pärnumaa tehnikaspordiklubi Erki Sport superkrossi karikasarja finaaletapil kihutas Audrus Porsche ringrajal 102 autosportlast Eestist ja Lätist ning paremus selgus tosinas arvestuses.

“Pikk ja sündmusterohke võistluspäev ringrajal pakkus ohtralt põnevaid elamusi esi- ja tagaveoliste autode ühistes sõitudes, kui stardisirgele rivistus veerandsada autot,” rääkis Erki Spordi pealik Eiki Eriste, lisades, et ajalooliste vormelautode võidukihutamistele lisasid palju sära kiired lõunanaabrid.

Esiveoliste autode klassis pani kahe sõidu kokkuvõttes oma paremuse maksma Sander Roosimaa, teise auhinna teenis Kristjan Pruusapuu ja kolmandaks tuli Dauri Demant. Tagaveoliste sõidukite arvestuses olid kolm kiiremat Peeter Kaera, Kauri Metsaots ja Vjatšeslav Serov. Noorte autosportlaste konkurentsis oli parim Mattias Aivo Karik, teise koha saavutas Albert Pärtelson ja kolmandaks tuli Marten Muld. Vabaklassis teenis kahe esikohaga etapivõidu Andres Ringo, järgnesid Aivo Ojalo ja Martin Vatter.

Ajalooliste vormelite võidukihutamisel startis kümme autot.
Ajalooliste vormelite võidukihutamisel startis kümme autot. Foto: Pille Russi

Ajalooliste vormelautode võidukihutamisel hõivas Mondiali klassis pjedestaali kõrgeima astme lõunanaaber Raitis Murnieks, teise auhinna teenis Taavi Kuul ja kolmanda koha saavutas võitja kaasmaalane Indulis Rukuts. Väiksema kubatuuriga Easterni klassis nautis võidurõõmu Sten Suban, teiseks tuli Kalev Nurmik ja kolmas oli Toomas Janu.

Ringrajaklassis pidi avasõidu võitnud Erko Eriste päeva lõpuks leppima kolmanda kohaga, kuna tema Honda käigukast hakkas teises sõidus streikima. Esimese auhinna teenis mitmes arvestuses kihutanud Ringo ja teiseks tuli Kairo Kallas. Tagaveoliste Ladade konkurentsis oli parim lätlane Italo Alsins ja Volgade klassis sai esimese auhinna Autolehe peatoimetaja Kristjan Sooper.

Rahvasportlaste sprindis olid noorteklassis kolm kiiremat Karik, Albert Ako Kokk ja Raido Ojala. Õrnema soo võistluse võitis Katrina Mathiesen ja teiseks tuli Kristiina Schneeberg. Esikveo arvestuses oli ülekaalukalt kiireim Kallas, järgnesid Kauri Tammai ja Karik. Tagaveoliste autode klassis saavutas etapivõidu Ringo, pjedestaali madalamad astmed hõivasid Raigo Sarapuu ja Kaera. Klassis 4WD saavutas esikoha Toivo Voodma ja teiseks tuli Marko Kokk.

Seitse ringi kestnud superfinaalis kihutas esimesena finišisse viimasest reast startinud Roosimaa, kannul Erki Külvi ja Pruusapuu. Tavakohaselt lõpetas hooaja mehaanikute sõit, kus võidurõõmu nautis Tenel Tilk. Teise auhinna teenis Rudolf Rohusaar ja kolmandaks tuli Kevin Allik.

“Oli täisväärtuslik hooaeg, suur tänu kõigile võistlejatele, mehaanikutele ja kaasaaitajatele, et vaatamata rasketele aegadele suutsime oma plaanid ellu viia ja kõik kuus etappi korraldada,” märkis Eiki Eriste, kelle sõnutsi on kavatsus superkrossi järgmise aasta võistluskalendrisse lisada uusi radu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles