Karm dieet viis triumfini: kogu aeg kõht natuke tühi ja 15 kaotatud kilo

Märt Pilme
, reporter
Copy
Ramil Lipp tunnistas, et Hispaanias ei kannatanud väga väljas ollagi, sest temperatuur kerkis 39 kraadini. Polnud vajagi, sest võistlussaalis käis tõelisele spordipeole kohaselt kõva melu.
Ramil Lipp tunnistas, et Hispaanias ei kannatanud väga väljas ollagi, sest temperatuur kerkis 39 kraadini. Polnud vajagi, sest võistlussaalis käis tõelisele spordipeole kohaselt kõva melu. Foto: Erakogu

Kulturist ja treener Ramil Lipp jõudis 42aastasena oma karjääri säravaima saavutuseni.

Pärnu kulturismi-, fitnessi- ja üldisemalt jõutreeninguklubi Tiim Go Fit üks eestvedajaist võidutses Arnold Classic Europe’il meeste kategoorias games classic bodybuilding. See on põhimõtteliselt klassikaline kulturism, ainult et games classic’ul on ülemist kaalupiiri allapoole nihutatud. Nõnda saavad väiksema lihasmassiga sportlasedki kõrgel tasemel mõõtu võtta.

"Kuna see on Arnold Schwarzeneggeri järgi nimetatud võistlus, peetakse seda kulturismimaailmas väga-väga kõvaks. MMi ja EMi kõrval kõige mainekamaks," kinnitas Lipp, kes võitis kohtunike ühehäälse otsuse ehk maksimumpunktidega. "Olen väsinud, aga õnnelik – see on kindlasti mu karjääri tähtsaim võit!"

Te polnud vist päris pikalt lavale astunud?

Tõsi, viimati võistlesin 2021. aasta kevadel, kui tulin Euroopa meistrivõistlustel neljandaks.

Seda sellepärast, et ma ei taastu ära: klassikalises kulturismis tippvormis olemine nõuab väga madalat rasvaprotsenti ja teatavasti pole see kehale väga tervislik. Keha peab vahepeal saama puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles