Uue tiimiga liitunud Laura Lizette Sander alustas MMi üheksanda kohaga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Lizette Sander.
Laura Lizette Sander. Foto: Adam Illingworth

Pärnu Kalevi spordikooli 18aastane rattur Laura Lizette Sander tegi Austraalias maailmameistrivõistlustel avastardi ja sõitis temposõidus välja üheksanda koha.

Naisjuuniore osales Wollongongis 37, keda ootas ees 14,1 kilomeetrit eraldistardist sõitu.

Mäekõrguse võidu ja meistritiitli teenis britt Zoe Bäckstedt, kes läbis vahemaa 18 minuti ja 26 sekundiga ning näitas keskmist kiirust 45,8 kilomeetrit tunnis. Hõbe läks sakslanna Justyna Czaplale (+1.36) ja pronks belglanna Febe Joorisele (+1.49).

Eestlanna Elisabeth Ebras (+1.51) saavutas kuuenda ja pärnakas Sander (+2.00) üheksanda koha, kui kihutas keskmiselt 41,4 kilomeetrit tunnis.

Laupäeval ootab Ebrast ja Sandrit grupisõit, kus tuleb läbida 67,2 kilomeetrit.

Laura Lizette Sander ja Elisabeth Ebras.
Laura Lizette Sander ja Elisabeth Ebras. Foto: Adam Illingworth

18aastasel pärnakal lõpeb MMiga võistlemine juunioride klassis. Kui senised aastad veetis Sander Taani tiimis Rytger, jätkab ta U23-eaklassis võistlemist Belgia võistkonnas AG Insurance – NXTG. Leping sõlmiti kaheks aastaks ehk 2023. ja 2024. hooajaks.

"Valisin AG Insurance’i, kuna see tundub mulle perfektne võimalus ratturina areneda ja minna sujuvalt üle juunioride klassist U23 ja eliidi sekka. Valik oli lihtne, kuna tunnen juba mõningaid selle võistkonna tüdrukuid. Olen kindel, et tiimisisene konkurents on tugev ja tõstab mu taset ratturina," rääkis Sander uue tiimi vahendusel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles