Leiutiste eest jagatakse õpilaste vahel üle 25 000 euro

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Varasematel aastatel on konkursil silma paistnud Pärnu Vanalinna põhikooli õpilase Otto Seppeli leiutised.
Varasematel aastatel on konkursil silma paistnud Pärnu Vanalinna põhikooli õpilase Otto Seppeli leiutised. Foto: Mailiis Ollino

Taas kord oodatakse kuue- kuni 19aastasi noori osa võtma Eesti teadusagentuuri korraldatavast õpilasleiutajate konkursist, kus tuleb leida mõnele igapäevaelu probleemile nutikas lahendus.

Parimaid ootab 25 950 euro suurune riiklik auhinnafond, mitud eripreemiat ja võimalus esindada Eestit maailma suurimal teadus- ja inseneeriakonkursil Regeneron ISEF, mis toimub Ameerikas.

Vanemate kooliastmete õpilasi julgustatakse konkursile esitama juba valminud loov- ja uurimistöid või õpilasfirmade loodud innovaatilisi lahendusi.

Varasematel aastatel on konkursil edu saavutanud näiteks pimedas toas käimiseks mõeldud lambisussid ning mitu põnevat turva- ja koristusseadet. Argielulisi lahendusi on pakkunud ka makaronide keetmise reha ja kahepoolne hambahari.

Töid oodatakse 15. oktoobriks.

Haridus- ja teadusministeeriumi rahastatava riikliku konkursi eesmärk on väärtustada teadus- ja arendustegevust, tõsta õpilaste aktiivsust selles valdkonnas ning avaldada tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud õpilastele, nende juhendajatele ja koolidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles