Silvia Paluoja ⟩ Vajame otseütlevat kõneviisi (1)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pärnusse kavandatava Raba-Laia tänava silla konstruktsiooni mudel.
Pärnusse kavandatava Raba-Laia tänava silla konstruktsiooni mudel. Foto: Mari-Liis Vunder

Müüge oma mõtteid, mitte põhimõtteid, nii rõhutas professor Juhan Peegel meile tarkusesalvest teri jagades. Arvamuste paljususse uppuvast ühismeediast ei näinud me toona undki, infokandjates peitus alltekst ridade vahele ja järjekordse parteikongressi auks täideti viisaastaku plaan neljaga. Aeg on edasi kapanud ja põhimõtetest on saanud laiatarbekaup vastavalt sellele, millise erakonna pilet poliitmaastikul parasjagu kaubaks läheb.

Lähim näide on paleepöördest Pärnus, kus mõni mees panustab taas valija lühikesele mälule ja lubab kolmanda silla valmis ehitada. Tehke siis ära, poisid Isamaast, sest „koos töötades jõuab rohkem”! Mitu võimalust on erakondlikus kemplemises maha mängitud ajal, mil ükski lipsukandja pole avalikult vastanud küsimusele, mis juhtub, kui Pärnu jõe vasak- ja paremkallas üksteisest ära lõigatakse, sest Kesklinna 66aastane ja Papiniidu 46aastane sild kannavad üha suurenevat liikluskoormust.

Selle asemel on valimisvõitluse esiratsutajad aastaid jaganud lubadusi ja parim Pärnule ülivajaliku rajatise ehitamise aeg lootusetult loojunud. Asjaajamise kogemusi pole aga vaja võõrsilt otsida, küsige või tartlastelt ja nende reformierakondlasest linnapea Urmas Klaasi käest, mis ime läbi nad aina ehitavad auto- ja jalakäijate sildu üle Emajõe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles