GALERII ⟩ Lihulas alanud Matsalu loodusfilmide festival tuleb juubeli vääriline

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Kesknädala hommikul esimeste linastuste, tihaste salaelu ja ellujäämissõdalaste-pesukarudega alanud Matsalu loodusfilmide festival (MAFF) rändab tänavu pärast laupäevast võidufilmi selgumist tuleval nädalal oma dokumentaalfilme näitama mujalegi: Pärnusse Pernova ja Tartu loodusmajja, Tallinna loomaaeda, Vormsile, Narva, Kilingi-Nõmme ja Viljandisse.

Festivalimelu saab Lihulas kohapeal nautida 21.–25. septembrini ning kuni 2. oktoobrini üle Eesti eri linastuspaikades. Rahvusvaheline loodusfilmide festival toob Eestisse filme ja filmitegijaid kogu maailmast, festivalil toimub kolm maailma esilinastust, MAFFi omaette suursündmus on uue Eesti loodusfilmi “Suur soo” esilinastumine.

Filmi autor Remek Meel on MAFFil teada-tuntud mees: 2013. aastal pälvis tema esimene täispikk dokumentaalfilm “Alam-Pedja” festivali žüriilt “Looduse” kategoorias parima operaatoritöö auhinna ning 2015. aastal noppis ta samas kategoorias linateosega “Emajõe veemaailm” parima režii auhinna. “Suur soo” esilinastub Lihula kultuurimaja teatrisaalis reede õhtul, samuti näeb seda 30. septembril Pernova loodusmajas ja 2. oktoobril Kilingi-Nõmme klubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles