Püha Lehm murdis MMil medalisõitu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat on MMi finaalis.
Eesti paarisaeruline neljapaat on MMi finaalis. Foto: PHILIPP SCHMIDLI

Eesti sõudmise au ja uhkus, paarisaeruline neljapaat tegi Tšehhis Racices MMi poolfinaalis vinge etteaste ja hakkab laupäeval võitlema medalite eest.

Kohe sõidu alguses oli selge, et Itaalia läheb oma teed. Järelejäänud kahe finaalipileti eest pidasid tasavägist heitlust eestlased, britid ja ukrainlased.

Poolel maal neljandal positsioonil olnud Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Johann Poolak (Pärnu SK Kalev) möödusid lõpuponnistusel Ukraina nelikust ja tulid kolmandaks.

“Vägev, ent väga raske sõit,” kommenteeris koondise peatreener Veikko Sinisalo hoolealuste sõitu alaliidule ja märkis, et tiim pani välja kõik, mis oli nende võimuses. “Nägin meeskonda suure algustähega.”

Viimaks käigu välja võtnud Itaalia võidutses Suurbritannia ees 0,41 sekundiga. Järgnesid Eesti (+2,48), Ukraina (+3,29), Norra (+7,42) ja Šveits (+9,60). Teisest poolfinaalist murdsid kolme hulka ehk medalisõitu Poola, Rumeenia ja Holland. MMi alustas 17 riiki.

“Oleme veidi ülevoolavas meeleolus, sest terve hooaja oleme mõelnud esiti A-finaali pääsemisest: tegime taas ära,” rääkis Poolak, kelle arvates on osaliselt edu taga uus mänguplaan. “Kui varem tegime vahekiirenduse poole distantsi peal, alustame nüüd paarsada meetrit varem: kannatame, ja kui kõik välja tuleb, siis kestame ära.” 

Poolaku hinnangul näitavad kaks viimast sõitu, et tegemist pole juhusega. Omaette kvaliteedimärk on seegi, et võrreldes EMiga on kaotus parimatele vähenenud.

“Finaalile ei ole veel mõtlema hakanud, ent kõik on võimalik,” arvas pärnakas, kes oma sõnutsi tunnetab, et head sõidud on tiimi enesekindlust märgatavalt tõstnud.

Meeste kergekaalu paarisaeruline kahepaat koosseisus Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu) tegi veerandfinaalis südi sõidu, kuid poolfinaalist jäi 1,5 sekundit vajaka. Niisiis võideldakse viimastes sõitudes kohtade eest alates 13ndast. Mõõduvõttu alustas 29 duot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles