Rahvusvähemused tutvustavad end toidukultuuri kaudu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Soome-ugri maitseid tutvustab Ljudmila Ruukel.
Soome-ugri maitseid tutvustab Ljudmila Ruukel. Foto: Urmas Luik

Raamatukogude aasta on jõudnud teise poolde ja 24. septembril tähistavad raamatukogud kõikjal Eestis rahvusvähemuste päeva.

Raamatukogudes toimuvad sel puhul üritused koondnimetusega “Kogu Eesti loeb”, mille sõnum on, et raamatukogud ootavad külla kõiki Eesti elanikke olenemata emakeelest ja kultuuritaustast ja seda igal ajal, selgitas Pärnu keskraamatukogu direktor Krista Visas. Üritustel saab nautida mitmekeelset kultuuriprogrammi ja eri rahvustoite ning tutvuda kohalike raamatukogude tööga.

Pärnu keskraamatukogu tähistab sündmust lõimumisteemalise perepäevaga. “Räägime raamatukogu tegemistest, soome-ugri, slaavlaste ja eestlaste toidukultuurist, degusteerime suupisteid. Eesti rahvusköögist ajendatud suupisteid tutvustavad Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased, slaavi toidukultuuri tutvustab Soomra Vene talu perenaine Ljubov Petrova ja soome-ugri maitseid Ljudmila Ruukel,” selgitas Visas.

Maitsta saab karjala, liivi ja udmurdi pirukaid, meeküpsiseid mari moodi, värskeid kurke meega erša ja mokša moodi, lodjapuumarjakompotti, pihlakamoosi, samovariteed ning huvilised meisterdada Lille ja Luule Ruukeli juhandamisel soome-ugripäraseid ripatseid. Üritus toimub eesti, vene ja inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles