Pisikülast pärit naine teeb ilma Inglismaa filmitööstuses

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Teele Dunkley jälgimas monitori kaudu näitleja Harbin Mustafi.
Teele Dunkley jälgimas monitori kaudu näitleja Harbin Mustafi. Foto: Lesley Van Dijk

Praeguses Audru osavallas Põhara külas üles kasvanud Teele Dunkley elu paistab kirju nagu lapitekk: ta on töötanud teenindajana restoranides, hooldajana vaimuhaiglates ja vanadekodus, samuti telefonikeskuses, salsatreeneri ja vabatahtlikuna Ida-Aafrikas Malawi Vabariigis.

Ühel hetkel otsustas Dunkley, et nüüd on elu nähtud küll ja tuleb hakata oma unistuste poole pürgima.

“Ma teadsin 17aastaselt, et tahan kunagi olla filmirežissöör. Tegin plaani, et pärast keskkooli teen kõigepealt muid huvitavaid asju, alles siis lähen ülikooli,” rääkis Dunkley.

2008. aastal alustaski naine filmikunsti ja meedia õpinguid Inglismaal Norwich City College’is. Paraku ei piisa selleks, et sind Inglismaa filmimaastikul tõsiselt võetaks, vaid tunnistusest. Vaja on aastaid tasuta tööd teha. Alles nüüd on Dunkley enda sõnutsi jõudnud punkti, kus talle laekub tööpakkumisi.

Septembri hakul valmis Dunkley viimaste aastate suurprojekt, 29minutine film “Losing Us”, mis saadetakse eri filmifestivalidele üle maailma.

Lühifilm räägib loo perest, kes inimkaubanduse illegaalset teed pidi jõuab Albaaniast Inglismaale. Tähelepanu keskmes on pere kaks teismelist last ja nende toimetulek eluraskustega pärast vanemate kaotust. Et film peegeldaks võimalikult tõelähedaselt tegelikkust, kaasas Dunkley selle valmimisel oma ala eksperte.

Filmimeeskond oli rahvusvaheline: produtsent Lesley van Dijk on pärit Hollandist, kaasprodutsent Anton Kamillus Prantsusmaalt, kostüümidisainer Katrine Mogensen Taanist. Samuti kuulus tiimi Itaalia, Kosovo ja Rootsi inimesi.

Filmi on jäänud kogemused Dunkley enda lapsepõlvestki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles