GALERII ⟩ Pärnu kunstnikud korraldasid New Yorgis esimese Suure Õuna festivali

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

New Yorgis Manhattanil toimus pärnakate eestvõttel 9.–25. septembrini ulatuslik Baltimaade visuaal- ja tegevuskunsti festival Baltic Art @ Big Apple – Volume UP!

Pea kuu aega väldanud festival ühendas endas Eesti, Läti ja Leedu nädala koos ülevaatlike näituste, audiovisuaalse kunsti linastuste, artist-talk’ide (kunstniku jututund koos ekspertidega, toim) ja loengute-töötubadega. Toimumiskohad olid Grace Exhibition Space, muuseum MoRUS, Thompson Park ja La Plaza Community Garden Manhattanil.

Volume UP! kutsub kunstnikke, kirjanikke, luuletajaid, teatri- ja filmitegijaid, teadlasi ja filosoofe oma häält kuuldavaks tegema, loobuma enesetsensuurist ja taastama kaduma läinud vaimse positsiooni ühiskonnas.

“Praeguses kaootilises maailmas, kus otse Baltimaade kõrval käib Vene-Ukraina sõda ja maailm vaevleb pandeemiajärgses identiteedikriisis, täidavad meediakanaleid ikka Kardashianide ja Ronaldode suhtedraamad ning Putinite ja Trumpide iganenud šovinistlikud egotripid. Inimkond vajab uusi ideid ja alternatiivseid lahendusi edasiseks arenguks. Mis on tõeliselt tähtis?” küsivad kuraatorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles