GALERII ⟩ Non Grata osales Amazonase ja inimkonna päästmise protestimarsil

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Pärnu juurtega kunstirühmitus Non Grata (Eesti) osales koos Läti ja Leedu kolleegidega Balti riikide kunstnikke tutvustava festivali Baltic Art @ Big Apple raames protestimarsil läbi New Yorgi Manhattani tänavate ligemale 10 000 protestija osavõtul, peatamaks Amazonase hävitamine ja näitamaks solidaarsust põlisrahvastega.

Festivali virtuaalplatformil ütles 94aastane Noam Chomsky ootamatult, et meil on aega päästa Amazonas ja koos sellega kogu maailm vaid kaks kuud.

“Aeg on otsustav, hüperboolne, see tundub hullumeelne, meeletu, kuid tõsi: järgmised kaks kuud on kõige tähtsamad kogu inimkonna ajaloos. Valimised Brasiilias määravad inimkonna edasise käekäigu, kas see jääb kestma või ei, siin ei ole midagi üle paisutatud, me teame liiga hästi fakte. Kui praegust presidenti, Amazonase hävitajat Bolsonarot riiki juhtimast ei eemaldata,  vaatame pealt Amazonase metsade massilist hävitamist, pärismaalaste hukkumist ja nii Brasiilia kui kogu maailma katastroofi,” vahendas festivali eestvedaja Al Paldrok USA aktivisti, keeleteadlase ja filosoofi sõnumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles