Toomas Kivimägi Lubadustega varjutatud sild

Toomas Kivimägi
, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Pärnumaalt valitud riigikogu liige Toomas Kivimägi teatel on tuleva aasta riigieelarves ja eelarvestrateegias ette Pärnu kolmanda autosilla ehituseks 20 miljonit eurot toetusraha.
Pärnumaalt valitud riigikogu liige Toomas Kivimägi teatel on tuleva aasta riigieelarves ja eelarvestrateegias ette Pärnu kolmanda autosilla ehituseks 20 miljonit eurot toetusraha. Foto: Urmas Luik

Kolmanda silla ehituseks on riigieelarvest raha lubanud erandita kõik Pärnu kaalukamad poliitikud. Lubadusi on antud lausa mitme silla maksumuse jagu, tehtud uhkeid portreefotosid, löödud käsi, ent (pea) kõik on lubaduseks jäänud. Tühjad pihud.

Kuni tänase päevani, mil peaminister Kaja Kallas annab parlamendile üle 2023. aasta riigieelarve. Esimest korda on „käegakatsutav“ ja must valgel loetav viis miljonit eurot Pärnu silla ehituseks aastaks 2023. Enamgi. Riigieelarve seletuskiri sedastab: „Pärnu linnale antakse investeeringutoetust silla ehitamiseks, 2023. aastal summas 5 mln eurot ja 2025. aastal summas 15 mln eurot.“ Ehk kokku 20 miljonit eurot Pärnule on  valitsuse otsus ja ettepanek riigikogule. Sellest 15 miljonit on Euroopa Liidu nõndanimetatud liikuvuse meetme rahapajast. Kõik see kajastub ka riigieelarve strateegias aastateks 2023–2026.

Veel eelmise kolmapäeva hommikul oli eelarveprojektis aastaks 2023 viis miljonit eurot, aga edasi valitses tühjus. Kuna keegi oli arvanud, et sellest on küll, tähtis olevat aasta 2023 ja edasi vaatame. Arusaamatu, sest kui riigi tugi piirdu(nu)ks viie miljoni euroga, ei saaks Pärnu linn sõlmida sillaehituslepingut, lähtudes prognoosist, kus silla maksumus on suurusjärgus 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles