Linnaorkestrit tuleva aasta riigieelarve ei aita

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
“Kuna oleme ainus professionaalne orkester selles piirkonnas, siis meie olulisus on ju tegelikult väga suur,” arvab Helen Erastus.
“Kuna oleme ainus professionaalne orkester selles piirkonnas, siis meie olulisus on ju tegelikult väga suur,” arvab Helen Erastus. Foto: Mailiis Ollino

Täna valitsuse heakskiidu saanud 2023. aasta riigieelarve seaduse eelnõu rõõmustab riigilt palka saavaid kultuuritöötajaid aegade ühe suurema palgatõusuga, samal ajal on riigi toetus Pärnu linnaorkestrile juba kaheksa aastat püsinud ühesugune.

Pärnu linnaorkestri direktori Helen Erastuse sõnutsi on kultuuriministeeriumi toetus püsinud 30 000 eurol juba 2016. aastast, sellest läheb sihtotstarbeliselt 10 000 eurot pillide soetamiseks ja 20 000 eurot jääb tegevustoetuseks, mis ei ole isegi ühe kontserdi korraldamise raha.

“Olen juba palju kordi rääkinud kultuuriministeeriumi esindajatega ja küsinud, kas oleks võimalik seda summat tõsta. Aga iga kord saan ma vastuseks, et paraku on aastast aastasse toetussummad ühesugused, et kui meile juurde panna, peab kelleltki teiselt ära võtma,” märkis Erastus. “Me kindlasti sooviksime, et see toetus oleks suurem, aga siiamaani on see jäänud ühesuguseks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles